Iozzino
Tradícia, kvalita, remeselná výroba. To sú cestoviny Iozzino, vyrobené zo 100% talianskej tvrdej pšenice, ktoré vás s každým sústom prenesú do talianskeho mestečka Gragnano. Tajomstvo chuti cestovín Iozzino stojí na troch pilieroch - je ním pramenitá voda z prameňa Vernotico vďaka svojmu ideálnemu minerálnemu zloženiu, ďalej tzv. bronzová kresba a proces pomalého sušenia. Bronzová kresba je oproti moderným priemyselným metódam pracnejšia, avšak dodáva cestovinám špeciálnu hrubosť, vďaka ktorej dochádza k dokonalému spojeniu s omáčkou. Posledným krokom je sušenie cestovín v špeciálnych bunkách, ktoré za nízkej teploty trvá minimálne 24 hodín. U cestovín, ktoré nie sú tenké, môže trvať sušenie až 60 hodín.
Korene rodinnej firmy Iozzino siahajú až do roku 1600, kedy začala výstavba mlyna, ktorý následne od roku 1797 slúžil na výrobu cestovín. Ďalšia továreň potom vznikla vo Via San Marco, následne sa tejto ulici začalo prezývať ulica cestovín. Neskôr sa časť rodiny zamerala na predaj sušeného ovocia a v roku 2018 bola opäť obnovená výroba cestovín.
Stránka 1 z 1 - 6 položiek celkom