Prepustené maslo Ghí
Prepustené maslo alebo ghí je považované za elixír života. Vyrába sa z klasického masla tzv. „prepustením“. Výsledkom je bezvodný maslový tuk, ktorý má jemnú chuť aj vôňu a rad zdravotných benefitov, z ktorých najvýznamnejší je ten, že ghí neobsahuje mliečnu bielkovinu. Býva preto vyhľadávané ľuďmi s ABKM a tiež dojčiacimi mamičkami detí trpiacich potravinovou intoleranciou. Medzi ďalšie výhody prepusteného masla patrí, že je prirodzene bezlepkové, obsahuje veľké množstvo cenných živín a vďaka svojmu zloženiu má antioxidačné účinky. Prepustené maslo má navyše oproti iným druhom olejov vyšší bod zadymenia, je preto veľmi vhodné aj na tepelnú úpravu. Dá sa využiť na vyprážanie, pečenie, ale zároveň ho môžete používať v kuchyni ako bežné maslo a namazať si ho len tak na chlieb.
Značky
Obľúbené kategórie
- Prepustené maslo Ghí
- Kokosový olej
- Olivový olej
- Konopný olej
- Makový olej
- Ľanový olej
- Orechové oleje
- Arašidové maslo
- Mandľové maslo
- Kešu maslo
- Lieskoorieškové maslo
- Pekanové maslo
- Maslo z vlašských orechov
- Kokosové maslo
- Čokoládové maslo
- Proteinella
- Pistáciová pasta
- Datlová pasta
- Sezamová pasta
- Celozrnná múka