Mandľové maslá, pasty a krémy
Mandle patria medzi jedny z najobľúbenejších orieškov, ktoré si teraz môžete vychutnať v podobe tej najjemnejšej pasty, ktorú sme pre vás pripravili zo 100 % ľahko pražených mandlí. Je plná bielkovín, zdraviu prospešných tukov a taktiež vlákniny. Má mnoho spôsobov využitia, od klasického maškrtenia na lyžičke až po pečenie a výrobu raw zákuskov. Nájdete ju u nás v dvoch baleniach - menšom, napríklad na stôl do kancelárie a po jednokilovom, rovno pre celú rodinu. Na trhu môžete mandľovú pastu nájsť často aj pod označením mandľové maslo alebo mandľový krém.
Vplyv a účinky mandľovej pasty na naše zdravie
Mandle sú významným zdrojom hneď niekoľkých látok prospešných pre naše telo. Obsahujú vysoký podiel vápnika, ktorý je známy ako nevyhnutný prvok pre správny rast kostí a zubov, ale podieľa sa aj na činnosti svalovej a nervovej sústavy, regulácii srdcového rytmu a prispieva k správnemu tráveniu. Z minerálov mandle ďalej obsahujú horčík, meď, fosfor a mangán.
Medzi vitamínmi v mandliach kraľuje vitamín E. Ten radíme medzi najdôležitejšie antioxidanty, ktoré chránia organizmus pred účinkami voľných radikálov, ktoré na naše telo každý deň útočia. Navyše tiež prispieva k spomaľovaniu procesu starnutia a jeho nedostatok znižuje obranyschopnosť.
Ďalej sú mandle bohaté na bielkoviny a vlákninu a to ako rozpustnú, tak aj nerozpustnú. Tým prospievajú nášmu zažívaniu a navyše obsahujú prebiotické zložky, ktoré slúžia ako potrava pre prospešné baktérie nachádzajúce sa v črevách.
Zloženie a nutričné hodnoty mandľovej pasty
V našej mandľovej paste nenájdete nič iné ako 100% mandľových jadier. Sto gramov pasty priemerne obsahuje okolo 50% tukov, 20% sacharidov, 20% bielkovín a 10% vlákniny.
Ako mandľovú pastu použiť
Mandľová oriešková pasta sa hodí do studenej aj teplej kuchyne. Môžete si ju namazať len tak na toast, pridať do ovsenej kaše alebo si ju vychutnať len tak na lyžičke, až vás bude naháňať maškrtná. Výborná je aj s čerstvým nakrájaným ovocím a pridať ju môžete do vašich obľúbených smoothie. Mandľová pasta je zároveň vhodná na pečenie múčnikov, ako náplň do košíčkov a tiež výrobu raw dezertov.
Skladovanie mandľové pasty
Pastu skladujte ideálne na chladnom a tmavom mieste s maximálnou teplotou do 22 °C. Pokiaľ sa na povrchu vytvorí olejová vrstva, jedná sa o prirodzený jav a maslo stačí premiešať so zvyškom pohára.
Značky
Obľúbené kategórie
- Arašidové maslo
- Mandľové maslo
- Kešu maslo
- Lieskoorieškové maslo
- Pekanové maslo
- Maslo z vlašských orechov
- Kokosové maslo
- Čokoládové maslo
- Proteinella
- Pistáciová pasta
- Datlová pasta
- Sezamová pasta
- Mandľová múka
- Kešu múka
- Múka z vlašských orechov
- Pistáciová múka
- Kokosová múka
- Lieskooriešková múka
- Kakaové bôby
- Zmes orechov