Lieskovoorieškové maslá, pasty a krémy
Extra jemná konzistencia, intenzívna chuť obľúbených lieskových orieškov. Zobrali sme tie najlepšie jadrá a pripravili z nich 100% prírodnú orieškovú pastu bez pridaného cukru, palmového oleja či iných zložiek. Vychutnať si ju môžete len samotnú, s ovocím alebo ju pridať k ďalším ingredienciám pri pečení domácich dobrôt. Je plná bielkovín, vlákniny a antioxidantov. Nájdete ju u nás v niekoľkých veľkostiach balenia a pre fanúšikov príchutí ponúkame niekoľko rôznych variantov. Na trhu môžete lieskovoorieškovú pastu nájsť často aj pod označením lieskovoorieškové maslo alebo lieskovoorieškový krém.
Vplyv a účinky lieskovoorieškového masla na naše zdravie
Lieskové oriešky sú v prvom rade bohaté na zdraviu prospešné tuky, konkrétne mononenasýtené mastné kyseliny. Vďaka tým je v tele udržiavaná správna hladina cholesterolu v krvi, čo má v konečnom dôsledku vplyv na zdravie nášho srdca. Medzi tieto mastné kyseliny radíme aj kyselinu linolovú, ktorá sa radí medzi významné antioxidanty, teda látky chrániace naše telo pred oxidačným stresom.
K tým tiež patrí obsiahnutý vitamín E. Okrem svojich antioxidačných účinkov tiež napomáha spomaľovať prejavy starnutia, chráni imunitu a pôsobí ako prevencia nádorových ochorení. Z ďalších vitamínov v nich nájdeme vitamíny skupiny B, predovšetkým B1 a B6.
Maškrtením orieškov tiež doplníte mnoho minerálov, a to najmä vápnik, železo, zinok, horčík, meď a fosfor. Vápnik prospieva kostiam, železo našim červeným krvinkám, horčík pomáha s regeneráciou svalov a zinok napomáha k zdraviu našej pokožky, vlasov a nechtov.
Ako poslednú zložku, ale nemenej významnú, spomenieme vlákninu. Vláknina napomáha k správnemu zažívaniu, uľahčuje trávenie, vyživuje zdraviu prospešné baktérie a prináša pocit sýtosti na dlhší čas.
Zloženie a nutričné hodnoty lieskovoorieškových masiel
Maslo je vyrobené zo 100% lieskových orieškov. 100 gramov lieskovoorieškovej pasty priemerne obsahuje 60-65% tukov, 15% bielkovín, 15-20% sacharidov a 10% vlákniny.
Na čo krém z lieskových orieškov použiť
Viete, ako jednoducho vyrobiť zdravšiu verziu obľúbenej Nutelly? Stačí, keď do nášho lieskovoorieškového masla primiešate čokoládu a máte hotovo. To je ale iba jeden z mnohých tipov, ako túto obľúbenú pastu využiť. Maškrtenie na lyžičku ani nespomíname, pravdepodobne to bude prvá vec, ktorú urobíte, až maslo otvoríte. Okrem toho ho ďalej môžete natrieť na kúsok pečiva, premazať s ním palacinky, pridať do ovsenej kaše či ním ozdobiť ovocný šalát. Hodí sa aj na pečenie sladkých dobrôt a výrobu krémov.
Skladovanie lieskovorieškových masiel
Maslo skladujte najlepšie na chladnom a tmavom mieste s ideálnou teplotou do 22 °C. Pokiaľ sa na povrchu vytvorí olejová vrstva, stačí maslo premiešať, jedná sa o prirodzený jav, nie o vadu.
Značky
Obľúbené kategórie
- Arašidové maslo
- Mandľové maslo
- Kešu maslo
- Lieskoorieškové maslo
- Pekanové maslo
- Maslo z vlašských orechov
- Kokosové maslo
- Čokoládové maslo
- Proteinella
- Pistáciová pasta
- Datlová pasta
- Sezamová pasta
- Mandľová múka
- Kešu múka
- Múka z vlašských orechov
- Pistáciová múka
- Kokosová múka
- Lieskooriešková múka
- Kakaové bôby
- Zmes orechov