Lahodnosti Šungit 200g
Kód: 4-LS-200Podrobný popis
Lahodnosti Šungit 200g
Šungit – prastará polyminerálna uhlíková hornina so širokým využitím.
Vek šungitu sa odhaduje na 2 miliardy rokov. Náleziská šungitu sa nachádzajú v Karelii, na severozápadnom Rusku, názov obce Šuňga, odtiaľ názov šungit.
Šungit:
-
obsahuje okrem iného negrafitizovaný, nekryštalický uhlík v nezvyčajnej forme, tzv. fullerénov – nová, štvrtá forma existencie uhlíka
-
používa sa na úpravu vody.
- Alergény: bez alergénov
- Zloženie: 100% šungit
- Návod na použitie: Príprava šungitovej vody: šungit pred prvým použitím dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Potom cca 100 g šungitu pridajte do 2 l vody a nechajte 24 hodín pôsobiť, než začnete vodu používať. Čistenie šungitu: Je dôležité, aby ste svoj šungit pravidelne čistili, aby si zachoval svoje vlastnosti. Čistite pod prúdom tečúcej vody, alebo ho nechajte ponorený vo vode (najlepšie v destilovanej, ktorá je "hladná" a neobsahuje žiadne prímesi). Dajte uschnúť na svetlo, najlepšie na slniečko. Ako dlho udrží šungit svoje vlastnosti? Šungitová drvina vám vydrží 3-6 mesiacov, potom je nutné ju vymeniť za novú. Ako použiť šungit na čistenie vody v studni? Šungitovú drvinu prepláchnite a nasypete do studne, zmenu v chuti vody pocítite už na druhý deň. Drvina v studni funguje zhruba 2-3 roky, potom nasypete novú drvinu. Pre bežné studne je množstvo max.5 cm vrstva na dne studne - tj. asi 50 kg
- Skladovanie: Skladujte na suchom, chladnom a temnom mieste
Nutričné hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | - |
Bielkoviny (g) | - |
Tuky (g) | - |
Z toho nasycené mastné k. (g) | - |
Sacharidy (g) | - |
Z toho cukry (g) | - |
Vláknina (g) | - |
Soľ (g) | - |
Dodatočné parametre
Kategória: | Vody |
---|---|
Hmotnosť: | 0.21 kg |
Krajina pôvodu: | Rusko |
VO násobek: | 5 |
Hmotnost: | 200 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.