Iozzino Tortiglioni semolínové cestoviny 500g

Kód: 4-ITORT-12/500
Novinka
Značka: Iozzino
€5,57
Skladom
Môžeme doručiť do:
11.9.2024
Tortiglioni sú druhom cestovín pochádzajúcim priamo z Neapola. Po slovensky im hovoríme "vrtule" a sú o niečo väčšie než ich príbuzné fusilli. Môžete si ich vychutnať na všetky spôsoby, okrem klasických omáčok sa napríklad hodia aj na prípravu cestovinových šalátov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Iozzino Tortiglioni semolínové cestoviny 500g

Tradícia, kvalita, remeselná výroba. To sú cestoviny Iozzino, vyrobené zo 100% talianskej tvrdej pšenice, ktoré vás s každým sústom prenesú do talianskeho mestečka Gragnano.

Tajomstvo chuti cestovín Iozzino stojí na troch pilieroch - je ním pramenitá voda z prameňa Vernotico vďaka svojmu ideálnemu minerálnemu zloženiu, ďalej tzv. bronzová kresba a proces pomalého sušenia.

Bronzová kresba je oproti moderným priemyselným metódam pracnejšia, avšak dodáva cestovinám špeciálnu hrubosť, vďaka ktorej dochádza k dokonalému spojeniu s omáčkou.

Posledným krokom je sušenie cestovín v špeciálnych bunkách, ktoré za nízkej teploty trvá minimálne 24 hodín. U cestovín, ktoré nie sú tenké, môže trvať sušenie až 60 hodín.

Korene rodinnej firmy Iozzino siahajú až do roku 1600, kedy začala výstavba mlyna, ktorý následne od roku 1797 slúžil na výrobu cestovín. Ďalšia továreň potom vznikla vo Via San Marco, následne sa tejto ulici začalo prezývať ulica cestovín. Neskôr sa časť rodiny zamerala na predaj sušeného ovocia a v roku 2018 bola opäť obnovená výroba cestovín.

  • Alergény: produkt obsahuje obilniny obsahujúce lepok a môže obsahovať horčicu, sezamové semená, sójové zrná
  • Zloženie: tvrdozrnná pšenica semolina, voda
  • Návod na použitie: Ideálna doba varenia tortiglioni je 11 minút. Okrem klasickej paradajkovej omáčky si ich môžete pripraviť v sorrento štýle, teda za použitia paradajkového pyré, mozzarelly a korenia. Ďalšou možnosťou je alla campana, na ktorú budete potrebovať paradajky, kapary, cukety, papriky, olivy a baklažány. A ak máte radi tuniaka, skúste k nemu primiešať ešte paradajky a čierne olivy a máte rýchly obed či večeru pre celú rodinu.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal)1507/355
Bielkoviny (g)14
Tuky (g)1,2
Z toho nasycené mastné k. (g)0,24
Sacharidy (g)70,6
Z toho cukry (g)3,5
Vláknina (g)3
Soľ (g)0,002

Dodatočné parametre

Kategória: Cestoviny
Hmotnosť: 0.51 kg
Krajina pôvodu: Taliansko
Zloženie: Bez laktózy, Bez pridaného cukru, Bez palmového oleja, Bez éčok, Vhodné pre vegetariánov, Vhodné pre vegánov
VO násobek: 5
Hmotnost: 500 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Tradícia, kvalita, remeselná výroba. To sú cestoviny Iozzino, vyrobené zo 100% talianskej tvrdej pšenice, ktoré vás s každým sústom prenesú do talianskeho mestečka Gragnano. Tajomstvo chuti cestovín Iozzino stojí na troch pilieroch - je ním pramenitá voda z prameňa Vernotico vďaka svojmu ideálnemu minerálnemu zloženiu, ďalej tzv. bronzová kresba a proces pomalého sušenia. Bronzová kresba je oproti moderným priemyselným metódam pracnejšia, avšak dodáva cestovinám špeciálnu hrubosť, vďaka ktorej dochádza k dokonalému spojeniu s omáčkou. Posledným krokom je sušenie cestovín v špeciálnych bunkách, ktoré za nízkej teploty trvá minimálne 24 hodín. U cestovín, ktoré nie sú tenké, môže trvať sušenie až 60 hodín.

Korene rodinnej firmy Iozzino siahajú až do roku 1600, kedy začala výstavba mlyna, ktorý následne od roku 1797 slúžil na výrobu cestovín. Ďalšia továreň potom vznikla vo Via San Marco, následne sa tejto ulici začalo prezývať ulica cestovín. Neskôr sa časť rodiny zamerala na predaj sušeného ovocia a v roku 2018 bola opäť obnovená výroba cestovín.