MARHULOVÉ KOLÁČE- DIANA COMPANY & KLARKA.MORAVCOVA- DIANA V KUCHYNI

Marhuľové koláče s mandľovým krémom 
Budete potrebovať:
- 470g hladkej múky
- 60g cukru krupica
- 20g vanilkového cukru 
- 1 vajíčko 
- 1 žĺtok
- 80g zmäknutého masla 
- 18g droždia
- 240g mlieka 
- (citrónová kôra
- trošku soli
mandľový krém:
- 100g mandľovej múky
- 60g cukru krupica
- 1,5 vajíčka (druhú polovicu použijeme na pomazávanie okrajov koláčov)
- 10g mandľové pudingu
- 10g vanilkového cukru
Posýpka:
- 30g masla 
- 25g trstinového cukru
- 30g hladkej múky
- 20g mandľovej múky
- trošku škorice
- marhule 


Postup:
Do polovice teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, zamiešame a necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, po strane soľ, doprostred cukor. Rozklepneme vajíčko a žĺtok a pridáme vzídený kvások. Všetko prehniteme. Potom pridáme zmäknuté maslo a cesto miesime kým nie je hladké a neodlepuje sa od steny misy. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme kysnúť. Asi po 15 min. cesto vyberieme z misy a prepracujeme “utiahneme”. Opäť prikryjeme fóliou a necháme kysnúť asi hodinu.
Po hodine cesto vyberieme z misy a rozdelíme ho na jednotlivé kúsky. Z každého kúska o váhe asi 55 g urobíme guličku, naskladáme na plech ďalej od seba. Postriekame vodou a necháme ešte 20 min. kysnúť. Potom vezmeme pohárik a doprostred guličky urobíme jamku. Autorka na to má špeciálne drevené “urobítko”. Potom si pomôžeme prstami, jamku zväčšíme a vytvarujeme do tvaru koláča. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a teraz navrstvíme krém. Ten si pripravíme zmiešaním všetkých surovín na mandľový krém a vyšľaháme. Preložíme ho do zdobiaceho vrecka a dáme doprostred koláčov. Na mandľový krém naukladáme marhule nakrájané na plátky a posypeme posýpkou. Koláče pečieme na 180 ° C asi 20 min. po vytiahnutí môžeme potrieť teplým marhuľovým džemom zriedeným troškou vody.
Dobrú chuť 
Autorka receptu @klarka.moravcova
.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company