TEPLÝ ŠALÁT Z ČIERNEJ ČOČKY- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Poznáte čiernu šošovicu? Skúšali ste si ju doma pripraviť?

Čierna šošovica beluga je strukovina ako každá iná šošovica, ale napriek tomu je iná! Má jemne orieškovú chuť, človeka nenadúva, nemusí sa pred varením namáčať a ani sa vám nerozvarí. Hodí sa skvele k rybám alebo napríklad takto do rôznych šalátov. Veríme, že si ju zamilujete tiež! 

BUDETE POTREBOVAŤ:

na cca 2 porcie:

POSTUP:

  1. Čiernu šošovicu uvaríme v neosolenej vode podľa návodu (asi 20 minút).
  2. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom. Až nám cibuľka mierne skaramelizuje, pridáme nakrájanú cuketu s paprikou. Okoreníme zmesou na grilovanú zeleninu, pridáme korenie, chilli, pokvapkáme trochou sójovej omáčky a restujeme asi 5 minút. 
  3. Potom pridáme cícer a cherry paradajky.
  4. Ak sa nám zelenina pripaľuje, podlejeme ju trochou vody.
  5. Nakoniec pridáme olivy, celú zmes osolíme, pokvapkáme limetkovou šťavou a zmiešame s uvarenou šošovicou
  6. Šošovicový šalát podávame s balkánskym syrom a najlepšie ešte s čerstvými bylinkami (koriander, bazalka ...)

 

Ide o skutočne ľahké jedlo, ktoré sa vďaka svojmu zloženiu a ľahkosti nemusíte obávať konzumovať ani večer bez toho, aby ste si narušili kvalitu spánku. 

Recept by @sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company