TEKVICOVÉ KRÉMOVÉ RISOTTO S MORSKÝMI PLODMI- DIANA COMPANY & KETRIN SLADUCKA

Tekvicové krémové risotto s morskými plodmi

Recept:

BUDETE POTŘEBOVAT: 

  • 500g ryže arborio ( alebo iná ryža vhodná na talianske risotto)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká lyžica ghee masla
  • Čersvý tymián ( môžeme vynechať ak nemáme)
  • 2dcl bieleho vína (môžeme vynechať ak nemáme)
  • 1l vývaru
  • Hokkaido pyré ( uvarená menšia hokkaido tekvica a vymixovaná na pyré)
  • 2 veľké lyžice mascarpone
  • Soľ maldon
  • Korenie na paellu (môžeme vynechať a použiť inú zmes korenín)
  • Citrónová šťava
  • Parmezán
  • 1 ďalšia lyžica masla ghee
  • Morské plody (mrazené)

POSTUP:

  1. Na rozohriatej panvici si spustíme ghee maslo a na ňom opražíme nasekaný cesnak a čerstvý tymián.
  2. Ryžu premyjeme a pridáme ju k cesnaku. Chvíľku podusíme a podlejeme vínom.
  3. Keď sa víno odparí, pridáme za naberačku vývaru a posolíme. Vývar sa rýchlo vsiakne do ryže, takže treba pri tom stáť a miešať to. Takto vždy pridávame vývar, až kým ho neminieme. Ryža by mala byť už aldente a vtedy tam pridáme hokkaidové pyré (ktoré máme radšej kúsok redšie ako hustejšie).
  4. Premiešame aby sa spojilo a kúsok povaríme.
  5. Pridáme korenie na paellu a premiešame. (ak nemáme takéto korenie, nahradíť ho môžeme červenou paprikou alebo nejakou inou zmesou korením).
  6. Potom pridáme ghee maslo premiešame a ďalej pridáme mascarpone.
  7. Na záver dochutíme parmezánom a citrónovou šťavou. Morské plody si na panvičke a na masle s tymiánom orestujeme, naozaj stačia 2-3 minúty, môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou a trošku posoliť. 
  8. Hotové servírujeme na pripravené risotto.  

Recept by @ketrin_sladucka

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company