Tekvicové krémové risotto s morskými plodmi
Recept:
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 500g ryže arborio ( alebo iná ryža vhodná na talianske risotto)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľká lyžica ghee masla
- Čersvý tymián ( môžeme vynechať ak nemáme)
- 2dcl bieleho vína (môžeme vynechať ak nemáme)
- 1l vývaru
- Hokkaido pyré ( uvarená menšia hokkaido tekvica a vymixovaná na pyré)
- 2 veľké lyžice mascarpone
- Soľ maldon
- Korenie na paellu (môžeme vynechať a použiť inú zmes korenín)
- Citrónová šťava
- Parmezán
- 1 ďalšia lyžica masla ghee
- Morské plody (mrazené)
POSTUP:
- Na rozohriatej panvici si spustíme ghee maslo a na ňom opražíme nasekaný cesnak a čerstvý tymián.
- Ryžu premyjeme a pridáme ju k cesnaku. Chvíľku podusíme a podlejeme vínom.
- Keď sa víno odparí, pridáme za naberačku vývaru a posolíme. Vývar sa rýchlo vsiakne do ryže, takže treba pri tom stáť a miešať to. Takto vždy pridávame vývar, až kým ho neminieme. Ryža by mala byť už aldente a vtedy tam pridáme hokkaidové pyré (ktoré máme radšej kúsok redšie ako hustejšie).
- Premiešame aby sa spojilo a kúsok povaríme.
- Pridáme korenie na paellu a premiešame. (ak nemáme takéto korenie, nahradíť ho môžeme červenou paprikou alebo nejakou inou zmesou korením).
- Potom pridáme ghee maslo premiešame a ďalej pridáme mascarpone.
- Na záver dochutíme parmezánom a citrónovou šťavou. Morské plody si na panvičke a na masle s tymiánom orestujeme, naozaj stačia 2-3 minúty, môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou a trošku posoliť.
- Hotové servírujeme na pripravené risotto.
Recept by @ketrin_sladucka
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company