TEKVICOVÉ FLAN S VLAŠSKÝMI ORECHMI A GOLD ČOKOLÁDA- DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

TEKVICOVÉ FLAN S VLAŠSKÝMI ORECHMI A GOLD ČOKOLÁDA

Doba prípravy: 1 hodina

Cesto:


Plnka:

POSTUP:

  • Do múky dáme studené maslo, vlašskú múku, soľ, vanilkový cukor a korenie a vypracujeme posýpku.

  • Pridáme tvaroh a krátko zamiešame do cesta, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň pol hodiny odpočinúť.
  • Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche na koleso s priemerom asi 35cm a pomocou valčeka ho vložíme do olejom vymastenej formy. Kraje cesta prehneme cez okraj smerom von a cesto do formy dobre vtlačíme.

  • V mlieku rozmixujeme uvarenú tekvicu dohladka, hmotu nalejeme do hrnca, pridáme úplne všetky zvyšné ingrediencie okrem čokolády a za stáleho miešania privedieme do varu, necháme variť aspoň jednu minútu.

  • Uvarenú hmotu zložíme z platničky a pridáme čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujeme a ihneď nalejeme na vopred pripravený základ.
  • Pečieme v rúre pri 180C asi 40-45 minút do tmavo hnedej farby.
  • Po upečení koláč necháme vychladnúť, ostrým nožom odrežeme prehnutý okraj a opatrne ho vyberieme z formy. Najlepšie chutí čerstvý servírovaný pri izbovej teplote.
 

Recept by @marsalekjosef82

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company