TEKVICOVÉ FLAN S VLAŠSKÝMI ORECHMI A GOLD ČOKOLÁDA
Doba prípravy: 1 hodina
Cesto:
- 180g hladká múka
- 100g maslo
- 150g tvaroh
- 50g múka z vlašských jadier
- 2g soľ
- 15g vanilkový cukor
- 2g muškátový oriešok
- 2g mletý aníz
- 2g mletá škorica
Plnka:
- 350g plnotučné mlieko
- 350g smotana 33%
- 500g varené / pečené tekvice
- 120g trstinový cukor
- 150g Gold čokoláda
- 100g maslo
- 50g rum
- 1 vanilkový struk
- 75g kukuričný škrob
- 2 vajcia (M)
POSTUP:
- Do múky dáme studené maslo, vlašskú múku, soľ, vanilkový cukor a korenie a vypracujeme posýpku.
- Pridáme tvaroh a krátko zamiešame do cesta, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň pol hodiny odpočinúť.
- Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche na koleso s priemerom asi 35cm a pomocou valčeka ho vložíme do olejom vymastenej formy. Kraje cesta prehneme cez okraj smerom von a cesto do formy dobre vtlačíme.
- V mlieku rozmixujeme uvarenú tekvicu dohladka, hmotu nalejeme do hrnca, pridáme úplne všetky zvyšné ingrediencie okrem čokolády a za stáleho miešania privedieme do varu, necháme variť aspoň jednu minútu.
- Uvarenú hmotu zložíme z platničky a pridáme čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujeme a ihneď nalejeme na vopred pripravený základ.
- Pečieme v rúre pri 180C asi 40-45 minút do tmavo hnedej farby.
- Po upečení koláč necháme vychladnúť, ostrým nožom odrežeme prehnutý okraj a opatrne ho vyberieme z formy. Najlepšie chutí čerstvý servírovaný pri izbovej teplote.
Recept by @marsalekjosef82
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company