Jedno z najrýchlejších a najvernejších jedál, čo poznám. Uvariť cestoviny a zmiešať ich s akýmkoľvek pestom. Na čo ale zbytočne kupovať predražená pesta v obchode, keď si doma môžete urobiť vlastné, ktoré vám zaberie minimum času a je to taká dobrota! Bazalkové pesto už je taká klasika, ale čo hráškové? Už ste ho niekedy skúšali? Pesto je jemné, krémové a skvele človeka zasýti.
BUDETE POTREBOVAŤ:
Na cca 2 porcie:
- 250 g cestovín tagliatelle
- 250 g mrazeného hrášku
- 4 pl olivového oleja
- Hrsť píniových orieškov
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- korenie
- soľ
POSTUP:
- Cestoviny uvaríme podľa návodu.
- Hrášok dáme do vriacej vody cca na 3 minúty. 3/4 hrášku preložíme do mixéra a 1/3 si dáme bokom.
- K hrášku do mixéra pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, píniové oriešky, pár kvapiek citrónu, korenie a soľ. Všetko rozmixujeme do hladkého pesta.
- Uvarené cestoviny zmiešame s pestom a hráškom, ktorý nám zostal.
- Cestoviny podávame posypané parmezánom a píniovými orieškami.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company