SEMIENKOVÝ CHLIEB ZO ŠPALDOVEJ MÚKY- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Semienkový zo špaldovej múky, ktorý je skvelý aj na druhý deň po upečení. Má krásne chrumkavú kôrku a keď si ho ešte čerstvý potrite maslom alebo domácou nátierkou, tak je to ešte len bomba! Ale chutiť vám bude aj samotný, o tom žiadna. A do toho ešte tie chrumkavé semienka ...

BUDETE POTREBOVAŤ:

NA KVÁSOK

Zvyšok surovín

POSTUP:

  1. Najprv si zarobíme na kvások. Do vlažnej vody rozdrobíme 1/2 kocky čerstvého droždia, pridáme 3 lyžice špaldovej múky, trstinový cukor a štipku soli. Metličkou premiešame, prikryjeme kvások utierkou a dáme odstáť cca na pol hodinky.
  2. V mise zmiešame špaldovú múku spoločne so všetkými semienkami (môžete semienka meniť podľa chuti), s trstinovým cukrom a soľou. K suchým surovinám pridáme kvások a najlepšie v robote pri použití nástavca háku spracujeme cesto (necháme v robote spracovávať aspoň 5 minút). Môžete cesto spracovať aj ručne, ale dá to viac práce. Ak sa vám zdá cesto moc lepivé, pridajte múku.
  3. Cesto ešte finálne prepracujeme rukami do oválneho tvaru.
  4. Na pečenie použijeme formu na biskupský chlebíček, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Do formy dáme kysnúť nami pripravené cesto aspoň na 40 minút. Chlieb môžeme navrchu posypať ešte semienkami.
  5. Rúru predhrejeme na 230 stupňov a vykysnutý chlieb pečieme 30 minút.
  6. Upečený chlieb necháme vychladnúť. Po vychladnutí môžeme nakrojiť a podávať.

 

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company