PRAŽSKÉ GULE - DIANA COMPANY & LUKÁŠ POHL - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA PRAŽSKÉ GULE

1. Buflery

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky

Bielky šľaháme do spenenia na strednú rýchlosť, zvýšime rýchlosť na maximum a postupne prisypávame cukor, rýchlosť stiahneme na stredný stupeň a šľaháme do krémova cca 5min.

Pridáme žĺtky a krátko zapracujeme cca 20s

Ručne premiešame s preosiatou múkou

Na pergamenové papiere striekame pomocou sáčku s hladkou trubičkou (tvar detského piškótu)

Pečieme v predhriatej rúre na 170C 12-15 min

2. Čokoládovo - karamelový krém

  • med 50g
  • Cukr krupice 125g
  • maslo 75g
  • Šľahačka 35%. 500g
  • Čokoláda Valrhona 62-70% 225g

Cukor utavíme na karamel, pridáme maslo a necháme maslo prepustiť, prilejeme šľahačku a povaríme do rozpustenia, pridáme med a nalejeme horúce na čokoládu, pomocou ponorného mixéra vytvoríme hladkú a lesklú emulziu.

Prikryjeme fóliou a uložíme do chladničky (cez noc)

3. Cukrový rozvar

  • Cukor krupica 150g
  • voda 150g

Rozvar zvaríme na 112 ° C

4. Karamelová poleva

Čokoládu s maslom rozpustíme na 50 ° C a v miske s ľadom schladíme na 32 ° C

Buflery máčame do horúceho cukrového rozvaru vrchnou časťou a pokladáme do drvených arašidov.

Vždy dva takto upravené buflery lepíme k sebe čokoládovo - karamelovým krémom a po stuhnutí poťahujeme v karamelovej čokoláde.

4. Arašidové zdobenie

Cukor utavíme vo väčšom hrnci na karamel pridáme orechy a krátko premiešame, rozložíme na pergamenový papier a necháme vychladnúť, v mixéri spoločne s mliečnou čokoládou rozmixujeme na hladkú hmotu.

Uložíme do chladničky v uzavretej nádobe. Po schladení rozkrájame na kúsky a zdobíme.