INGREDIENCE:
Malinový gél
Pistáciové praliné
- 200 g pistácií
- 100 g krupicového cukru
- 1 g fleur del sel
Pistáciová ganache
- 100 ml smotany
- 25 g medu
- 220g ruby čokolády
Poleva
- 400 g ruby čokolády
Zdobenie
POSTUP:
- Najprv si pripravíme malinový gél.
- Maliny roztlačíme a dáme do kastróla. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do malinového pyré pri 40 °C. Všetko varíme tak dlho, pokiaľ teplota nedosiahne 103°C. Necháme vychladnúť.
Teraz si nachystáme pistáciové praliné:
- Pistácie nasypeme na plech s papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a pečieme v predhriatej rúre na 160 ° C asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Na panvičke necháme rozpustiť krupicový cukor.
- Akonáhle má karamel jantárovú farbu, pridáme štipku fleur de sel a hotový karamel nalejeme na pistácie. Necháme vychladnúť. Pistácie s karamelom nalámeme na kúsky a v stolnom mixéri rozmixujeme na hladkú pastu.
- Uskladníme v uzatvárateľnej nádobe.
Teraz si pripravíme pistáciovú ganache:
- Smotanu, med a ruby čokoládu rozohrievame po pol minúte v mikrovlnnej rúre.
- Medzi ohrevmi vždy premiešame. Ohrievame tak dlho, pokiaľ nám nevznikne hladká a lesklá zmes. Pridáme pistáciové praliné a premiešame. Dáme na pol hodiny chladiť do chladničky.
- Medzitým si vytemperujeme 200 g ruby čokolády, ktorou následne vytrieme formu na nanuky. Do plastovej misy si dáme 180 g ruby čokolády. Zvyšných 20 g dáme zatiaľ bokom.
- Väčšiu časť čokolády pomaly rozpúšťame v mikrovlnnej rúre a neustále kontrolujeme jej teplotu pomocou cukrárskeho teplomera. Teplota musí dosiahnuť 45 °C. Potom čo túto teplotu dosiahneme, pridáme 20 g čokolády, dobre rozmiešame a schladíme na 26 °C.
- Aby sme s čokoládou mohli pracovať, opäť ju ohrejeme na 28 °C.
- Pomocou štetca vytrieme vytemperovanou čokoládou formu (lepšie je urobiť niekoľko vrstiev čokolády) a dáme vychladiť na 10 minút do chladničky.
- Ganache vyšľaháme a dáme do cukrárskeho vrecka. Formu na nanuky naplníme do polovice. Do každého nanuku opatrne zasunieme drievko. Uprostred ganache vyhĺbime, pomocou lyžičky, malý jamku.
- Do neho striekneme malinový gél a ganache zaplníme zvyšnú časť formy. Pomocou špachtle zahladíme a zbavíme sa prebytočnej náplne.
- Dáme chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Nasleduje temperácia čokolády na polevu:
- Tá prebieha rovnako ako temperácia čokolády na vymazanie foriem.
- Vytemperovanú čokoládu nalejeme do úzkej vysokej nádoby, aby sa nám nanuky dobre namáčali. Čokoládu utrieme o okraj nádoby, prebytočnú čokoládu ešte utrieme o pripravený papier na pečenie.
- Takto prichystané nanuky dáme na plech vyložený silikónovou fóliou a posypeme lyofilizovanými malinami.
- Skladujeme v chladničke.
Recept by @UTYTYNY
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company