PISTÁCIOVÁ PANNA COTTA S JAHODOVOU OMÁČKOU- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

PANNA COTTA! Dezert, ktorý nadchne všetkých milovníkov šľahačky a pozor, tiež milovníkov pistácií, pretože táto panna cotta je s príchuťou pistácií! Určite variant s pistáciami skúste, pretože celú panna cotta vynesie ešte na vyšší level a určite si na nej všetci pochutnáte.

BUDETE POTREBOVAŤ:

Na cca 6 porcií:

  • 500 ml smotany na šľahanie (min 30% tuku)
  • 2-3 pl kokosového cukru (záleží, ako veľmi sladíte)
  • 3 plátky želatíny
  • Pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 2 pl pistáciového masla

NA JAHODOVÚ OMÁČKU:

POSTUP:

  1. Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme cca 10 minút napučať.
  2. Smotanu nalejeme do kastrólika a osladíme cukrom. Na miernom plameni smotanu začneme zahrievať. Smotana sa nesmie začať variť! Ohrievame dovtedy, až v nej neudržíme prst. Smotanu počas ohrievania miešame.
  3. Potom smotanu zložíme z platne a metličkou do nej vmiešame pistáciovú pastu. Až je zmes dokonale premiešaná, pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu a napučané plátky želatíny. Premiešame.
  4. Smotanu necháme chvíľu stáť, aby sa nám ochladila. Potom ju prelejeme do pohárov a dáme stuhnúť do chladničky cca na 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
  5. Jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme povariť na 5-10 minút do kastrólika, kým nepustia šťavu a nezmäknú. Potom ich tyčovým mixérom zmixujeme na omáčku. Môžeme v nej pár kúskov jahôd nechať.
  6. Omáčku nalejeme na stuhnutú panna cottu .
  7. Nakoniec panna cottu dozdobíme podľa chuti (jahody, mäta, pistácie...)

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company