PANNA COTTA! Dezert, ktorý nadchne všetkých milovníkov šľahačky a pozor, tiež milovníkov pistácií, pretože táto panna cotta je s príchuťou pistácií! Určite variant s pistáciami skúste, pretože celú panna cotta vynesie ešte na vyšší level a určite si na nej všetci pochutnáte.
BUDETE POTREBOVAŤ:
Na cca 6 porcií:
- 500 ml smotany na šľahanie (min 30% tuku)
- 2-3 pl kokosového cukru (záleží, ako veľmi sladíte)
- 3 plátky želatíny
- Pár kvapiek vanilkového extraktu
- 2 pl pistáciového masla
NA JAHODOVÚ OMÁČKU:
- 350 g jahôd
- 2 pl kokosového cukru
POSTUP:
- Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme cca 10 minút napučať.
- Smotanu nalejeme do kastrólika a osladíme cukrom. Na miernom plameni smotanu začneme zahrievať. Smotana sa nesmie začať variť! Ohrievame dovtedy, až v nej neudržíme prst. Smotanu počas ohrievania miešame.
- Potom smotanu zložíme z platne a metličkou do nej vmiešame pistáciovú pastu. Až je zmes dokonale premiešaná, pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu a napučané plátky želatíny. Premiešame.
- Smotanu necháme chvíľu stáť, aby sa nám ochladila. Potom ju prelejeme do pohárov a dáme stuhnúť do chladničky cca na 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
- Jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme povariť na 5-10 minút do kastrólika, kým nepustia šťavu a nezmäknú. Potom ich tyčovým mixérom zmixujeme na omáčku. Môžeme v nej pár kúskov jahôd nechať.
- Omáčku nalejeme na stuhnutú panna cottu .
- Nakoniec panna cottu dozdobíme podľa chuti (jahody, mäta, pistácie...)
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company