Recept na pečeňovú paštétu s kešu!
BUDETE POTREBOVAŤ:
- 500g kuracej pečene
- 100g solených kešu
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- tymian, bobkový list
- 200 ml smotany
- ghí – prepustené maslo
POSTUP:
- Najskôr si v panvici na prepustenom masle dozlata upražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, potom k cibuľke prihodíme jemne pokrájanú kuraciu pečeň. Pridáme k nim bobkový list a vetvičku čerstvého tymianu. (Ak nemáme čerstvý, postačí sušený)
- Opraženú kuraciu pečeň si presunieme z panvice do misky v ktorej budeme mixovať. Vyberieme bobkový list a vetvičku tymianu. Na rozpálenú panvicu hodíme solené kešu. (Kešu orechy opražíme aby sme zvýraznili ich chuť)
- K pečeni pridáme opražené kešu orechy a prilejeme smotanu. Tyčovým mixérom všetky pečeň rozmixujeme do jemnej kaše. Osolíme, dochutíme korením. Nakoniec pridáme kúsok masla.
- Hotovú paštétu preložíme do pohárov a dáme vychladiť do chladničky.
Recept by @vojta.fiala_food
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company