Orechovo Kávové hľuzovky (darčeková krabica)
Na orechové hľuzovky
- 300g bielej čokolády Callebaut Velvet
- 100g 30% smotany
- 70g orechovej pasty
- hrubo mleté orechy (pistácie najlepšie blanšírované, lieskové najlepšie pražené)
Na kávové hľuzovky:
- 400g bielej čokolády Callebaut Velvet
- 100g 30% smotany
- 30g kávového likéru
- 1 lyžica mletej kávy
- čokoláda Callebaut Ice na obalenie a Gold na postriekanie
Čokoládu rozpustíme, smotanu ohrejeme zhruba na 50st. Postupne prilievame k čokoláde a vymiešame ganache.
Pridáme orechovú pastu alebo iné ochucovadlo a tyčovým mixérom premixujeme dohladka.
Presunieme do cukrárskeho vrecúška a necháme niekoľko hodín stuhnúť v chladničke.
Potom na chvíľu necháme povoliť v izbovej teplote do konzistencie, ktorá sa bude dobre striekať. Na plech vyloženým papierom na pečenie striekame kôpky, tie opäť necháme stuhnúť.
Vygulíme pralinky (najlepšie v gumových rukaviciach) a obalíme v orieškoch alebo necháme opäť dôkladne stuhnúť a máčame do čokolády.
Recept by @elikatesy
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company