ORECHOVÁ BÁBOVKA- DIANA COMPANY

Orechová bábovka s čokoládou
Suroviny:
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 2 vajcia 
- 60 g rozpusteného masla 
- 1 hrnček mlieka 
- 1 hrnček špaldovej múky
- 1 hrnček múky z lieskových orechov
- 1 prášok do pečiva
- Pár kvapiek vanilkového extraktu
- 50 g vysokopercentnej čokolády
- Trochu vody 
- Lieskové orechy na ozdobu (celé alebo kúsky)
Postup:
1) Vajcia vyšľaháme spoločne s trstinovým cukrom do hladkej peny.
2) Do vyšľahaných vajec nalejeme rozpustené maslo s mliekom, pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu a všetky zvyšné sypké suroviny.
3) Zmiešame cesto, ktoré nalejeme do vymastenej formy alebo do silikónovej formy na bábovku.
4) Pečieme 45 minút na 180 stupňov.
5) Po upečení necháme bábovku trochu vychladnúť a vyklopíme ju ešte vlažnú opatrne z formy. Pomôžeme si príborovým nožom odchlípnout bábovku od krajov, aby sa nám lepšie vyklopila.
6) Čokoládu s trochou vody rozohrejeme vo vodnom kúpeli.
7) Bábovku polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme rozpolenými alebo drvenými lieskovými orechmi.
8) Dobrú chuť.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company