Medové madlenky s Gold čokoládou
Ak milujete med a vôňu pomaranča, medové madlenky si určite obľúbite. A keď zistíte, že sa jedná o sladkosť, ktorú upečiete nielen rýchlo, ale veľmi jednoducho, stanú sa madlenky u vás doma veľmi pravidelným dezertom.
Pomôcky
- Silikónová forma na madlenky. Sprej na formy na pečenie.
Ingrediencie na madlenky:
- 120 g masla rozohriateho vychladnutého
- 30 g medu
- 75 g cukru kryštál
- 1 vrecko vanilínového cukru
- 1/2 ks pomaranča kôra a šťava
- 2 ks vajec
- 120 g hladkej múky
- 1/4 vrecka prášok do pečiva (4 g)
- K prípadnému dokončeniu
- 100 g Gold čokolády Callebaut
Madlenky postup
- Maslo rozohrejte a následne nechajte pri izbovej teplote.
- Pridajte doň cukor, vanilínový cukor, med, kôru a šťavu z pomaranča.
- Do misy vyklepnite dve celé vajcia a metličkou ich zľahka prešľahajte.
- Potom primiešajte maslo s ostatnými ingredienciami.
- Nakoniec zapracujte postupne hladkú múku premiešanú s práškom do pečiva.
- Dobre spracované cesto prikryte fóliou na dotyk a dajte minimálne na 1,5 hodiny do chladničky.
Pečenie
- Formu vystriekajte sprejom.
- Odležané cesto preložte do cukrárskeho vrecka.
- Formu plňte cestom len do 3/4. Formou poklepte a vyrovnajte naplnenie.
- Pečte v predhriatej rúre najskôr 5 minút na 190°C a nasledujúcich 5 minút znížte na 150°C.
- Po upečení vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
- Formu starostlivo vymyte a odmastite.
Dokončenie
- 80 g čokolády rozhrejte v mikrovlnke na 45 °C. Potom primiešajte zvyšných 20g.
- Každú formičku naplňte 1 lyžičkou čokolády.
- Kým čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlonku.
- Celú formu s madlenkami preložte na 10 minút do chladničky.
- Akonáhle čokoláda zatuhne, madlenky vyberte.
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company