MAKRÓNKY - DIANA COMPANY & MÍŠA LANDOVÁ - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA MAKRÓNKY 

farebnosť a príchuť makróniek si každý môže zvoliť podľa seba my sme robili makrónky so slanými arašidmi (35-40 ks)

MANDĽOVÉ CESTO

  1. Mandľovú múku spoločne s práškovým cukrom krátko premixujte, pridajte polovicu bielkov (55 g) a stierkou vymiešajte do hladkej pasty. V tomto kroku môžete pridať gélovú farbu. 
  2. Krupicový cukor dajte do menšieho hrnca, zalejte vodou a zvarte na cukrový rozvar o teplote 118 stupňov. Súčasne začnite šľahať druhú polovicu bielkov (55 g) do polotuhého snehu (v tomto kroku sa pridáva prášková farba). 
  3.  
  4. Akonáhle rozvar dosiahne požadovanú teplotu, pomaly ho začnite liať za stáleho šľahania na prešľahané bielky. Pokračujte v šľahaní do vychladnutia a spevnenia snehu. 
  5. Sneh v dvoch častiach stierkou vmiešajte do mandľovej pasty a miešajte tak dlho, kým vám cesto pomaly nesteká zo stierky. 
  6. Hmotou naplňte cukrársky sáčok s hladkou špičkou s priemerom 9 mm a na plechy vyložené papierom na pečenie či podložkou nastriekajte makrónky o priemere cca. 4 cm. 
  7. Plechom buchnite o stôl alebo dvakrát poklepte rukou zospodu, aby sa cesto zbavilo vzduchových bublín alebo prípadných špičiek. 
  8. Makrónky zľahka posypte sekanými arašidmi a nechajte pred pečením zaschnúť. Pečte po jednom plechu v rúre vyhriatej na 140 stupňov ( teplovzdušne ) približne 15 minút, až sú na dotyk pevné a idú dobre odlúpnuť z papiera.  
  9. Po vytiahnutí z rúry nechajte makrónky chladnúť na plechu, až po úplnom vychladnutí opatrne zlúpnite z papiera. 

ARAŠIDOVÁ NÁPLŇ

  1. Čokoládu zalejte smotanou, pridajte štipku soli a spoločne rozpustite v mikrovlnke. Premiešajte, pridajte arašidovú pastu a premixujte celú zmes tyčovým mixérom. Nakoniec zapracujte aj maslo. 
  2. Krém prelejte do misky, zakryte fóliou (priamo na krém) a dajte na 6-8 hodín odležať do chladu.
  3. Vychladený krém stierkou premiešajte, preložte do vrecka a makrónky naplňte. Do každej makrónky vtlačte do krému 2-3 slané arašidy. 
  4. Skladujte v uzavretej dóze v chladničke a nechajte aspoň do druhého dňa odležať. 

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company