Kakaové cupcakes s tvarohovým krémom
Suroviny:
- 1 hrnček špaldovej múky
- ½ hrnčeka mandľovej múky
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 1 čl. prášku do pečiva
- 1 pl kakaa
- 2 vajcia
- 1/3 hrnčeka repkového oleja
- ½ hrnčeka mlieka
- Vanilková aróma
Krém:
- 250 ml smotany na šľahanie (min. 31%)
- 200 g polotučného tvarohu
- 5 pl práškového trstinového cukru
- Vanilková aróma
- Citrónová kôra
Postup:
1) V mise zmiešajte špaldovú múku, mandľovú múku, prášok do pečiva a kakao.
2) V druhej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do hladkej peny.
3) K vajciam prilejte za stáleho šľahania olej a potom aj mlieko.
4) Ďalej prisypte suchú zmes a vymiešajte cesto.
5) Do cesta pridajte pár kvapiek vanilkovej arómy.
6) Pripravte si plech na muffiny alebo silikónové košíčky. Plechovú formu na muffiny pomažte olejom. (Silikónové košíčky mazať nemusíme.)
7) Košíčky alebo formu naplňte cestom zo ¾.
8) Pečte vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 20-25 minút. Po upečení nechajte cupcakes vychladnúť.
9) Šľahačku ušľahajte s práškovým cukrom.
10) Akonáhle je šľahačka tesne pred vyšľahaním, pridajte k nej tvaroh a vyšľahajte do tuhého krému. Do krému pridajte pár kvapiek vanilkovej arómy a na dochutenie štipku citrónovej kôry.
11) Krém nanesieme na cupcakes pomocou zdobiaceho vrecka a špičky.
12) Cupcakes ozdobte ľubovoľným ovocím a orechmi alebo ovocím v čokoládovej poleve.
Tip: Parádu urobia aj praclíky v čokoláde.
13) Dobrú chuť.
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company