Letná citrónová roláda s jahodami
Jahodová sezóna stále prebieha a malo by sa to využiť! A čo napríklad ľahkú letnú roládu, kde jahodami naozaj nešetríte? V kombinácii s kyslosťou citróna je to dezert číslo jedna v našom rebríčku.
NA PIŠKÓTU BUDETE POTREBOVAŤ:
- 4 vajcia
- 150g cukru krupica
- 100g hladkej múky
- Kôra z polky citróna
- Štipka soli
POSTUP:
- Vajcia spoločne s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny.
- Do vajec preosejeme hladkú múku.
- Pridáme citrónovú kôru a jemne vmiešame do peny.
- Cesto vylejeme na vopred vyložený plech papierom na pečenie.
- Pečieme na 180 stupňov cca 15 minút.
- Ešte horúcu roládu preklopíme na utierku a papier na pečenie zlúpneme.
- Utierku aj s roládou zatočíme a necháme vychladnúť.
NA KRÉM SI PRIPRAVTE:
- 1 vanička tučného tvarohu
- 1 smotana na šľahanie
- 300g jahôd
- Práškový cukor
- Šťava z jedného citróna
- 100g pistáciových kúskov
POSTUP:
- Šľahačku si vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Vytlačíme citrónovú šťavu.
- Pokrájané jahody si osladíme práškovým cukrom podľa chuti.
- Vychladnutú roládu si rozmotáme a pomažeme tvarohom so šľahačkou. Poukladáme jahody na krém a posypeme drvenými pistáciami.
- Roládu zatočíme a necháme do druhého dňa v chladničke odležať.
Recept by @vojta.fiala_food
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company