DATLOVÉ SUŠIENKY S TONKOU (MAAMOUL)
20ks
Cesto:
- 260 g hladkej múky
- 20 g cukru krupica
- 85 g vody
- 60 g masla
- 20 g olivového oleja
- 2 g soli
- 2 g prášku do pečiva
Datlová náplň:
- 250 g vykôstkovaných Medjool datlí
- 2 g soli
- 15 g olivového oleja
- 1 g strúhanej tonka fazule
Na dokončenie:
- 40 g cukru krupica
POSTUP:
- Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a olej a privedieme do varu. Odstavíme a pridáme maslo. Po rozpustení zmes nalejeme do misy, v ktorej máme múku s práškom do pečiva. Pomocou stierky dobre zamiešame. Prikryjeme
- Fóliou a necháme asi 10 minút oddýchnuť. Potom cesto na doske dobre prepracujeme. Skvele poslúži mixér s metlou typu K.
- V malom hrnci zľahka zahrejeme olej a nastrúhanú tonku, nesmažíme (!), do mixéra s nožom dáme vykôstkované datle, olej s tonkou a soľ a rozmixujeme na Pastu. Z tej tvoríme guličky o váhe 12g, ruky môžeme ľahko navlhčiť vodou, aby sa nám lepšie s hmotou pracovalo. Z cesta odoberáme asi 20g kúsky, v dlaniach zagulíme a potom rozplácneme na tenkú placku, do ktorej datľovú guľu zabalíme. Guličky odkladáme na plech s papierom. Necháme ich asi 10 minút odpočinúť a potom sploštíme pomocou pohára či paličky na mäso. Tvary zľahka pokropíme vodou a posypeme cukrom krupica. Pečieme pri 150C asi 25 minút. Nemali by sa príliš zafarbiť. Skladujeme v dobre uzatvárateľnej dóze.
Recept by @marsalekjosef82
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company