Bounty cheesecake, to je kokos, čokoláda a zase kokos. Pokojne sa v tomto recepte zaobídete bez kokosového mlieka, v tom prípade ale náplň zjemnite kyslou smotanou.
INGREDIENCE:
KORPUS (25 cm)
- 270 g kakaových sušienok (ideálne kokosových)
- 30 g strúhaného kokosu
- 20 g kakaa na varenie
- 100 g masla
NÁPLŇ:
- 700 g čerstvého smotanového syra (Philadephia, Goldessa, Palouček ...)
- 30 g strúhaného kokosu
- 150 g kryštálového cukru
- 200 ml kokosového mlieka
- 3 vajcia
- 3 lyžice hladkej múky
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
- 100 g kvalitnej tmavej čokolády
- 100 g smotany na šľahanie
- kokos zlomky
POSTUP:
- Dno okrúhlej otváracej formy vyložte papierom na pečenie, boky vymažte maslom. Sušienky rozdrvte najemno a zmiešajte s kokosom, kakaom a rozpusteným maslom. Zmes by mala po stlačení v ruke tvoriť hrudky. Potom ju natlačte do formy tak, aby dno bolo rovnomerne pokryté, a dajte 10 minút predpiecť na 180 ° C.
- Na náplň v mixéri na nízke otáčky vyšľahajte syr s kokosom a cukrom dohladka, opatrne všlahajte kokosové mlieko, potom po jednom vajíčka a nakoniec aj múku. Krém nalejte na predpečený korpus.
- Rúru zoslabte na 150 ° C. Formu dajte na prostrednú mriežku a pod ňou hlbšie pekáčik, kam nalejte vriacu vodu. Cheesecake pečte cca 60-70 minút, stred by mal byť stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou ľahko zahýbate. Potom ho nechajte hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec cez noc ochlaďte v chladničke. Na vychladený cheesecake nalejte čokoládovú polevu (pozri nižšie) a podľa chuti ho ozdobte, napríklad kúskami Bounty tyčinky alebo kokosom.
- Na čokoládovú polevu si v kastróliku alebo v mikrovlnke ohrejte smotanu takmer k bodu varu, potom do nej nalámte čokoládu a miešajte do rozpustenia. Opäť nechajte ľahko vychladnúť, horúca poleva by mohla stiecť z cheesecaku dole.
Recept by @navidlickublog
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company