Ak máte doma hromadu banánov a neviete čo s nimi. Máme pre vás tip na banánový dezert, ktorý je neuveriteľne šťavnatý.
ZÁKLAD (KORPUS):
- 320 g celozrnnej špaldovej múky
- 70 g masla
- 6g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 vajce
- 50 g čakankového sirupu
- 1 banán
- 5g škorica
NÁPLŇ:
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 3 banány
- čakankový sirup na dosladenie
Na ozdobenie:
POSTUP:
Banán si roztlačíme vidličkou a k nemu pridáme všetky ostatné suroviny. Vypracujeme cesto tak, aby sa nelepilo a išlo pekne zatlačiť do formy. Ako budeme mať cesto vypracované, vtlačíme do formy. Vystrihneme kus papiera na pečenie, dáme na cesto a na to nasypeme hrach / fazuľu / iné strukoviny, aby cesto bolo pekne sťažka a v rúre sa nenafúklo. Takto pripravený korpus dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
Medzitým si pripravíme náplň:
banány si poriadne roztlačíme, pridáme tvaroh, vajcia a podľa potreby dosladíme. Korpus vyberieme z rúry, zložíme fazule s papierom na pečenie a náplň vlejeme na korpus. Pečieme cca 30 minút tak, aby náplň bola dopredu upečená a pri rozkrojení nemohla vytiecť.
Na dozdobenie nesmú chýbať lyofilizované ríbezle
Recept by AnetsFood
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company