Basmati ryža Kaalar 1kg
Kód: 4-BRK-20/1Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Basmati ryža Kaalar 1kg
Kaalar je známa oblasť v Pandžábe. Kaalar pás je známy pre produkciu vynikajúcej kvality basmati ryže po mnoho desaťročí. Má ideálnu teplotu, vlhkosť a jedinečnú kombináciu teplých krátkych dní a chladných dlhých nocí počas vývojovej fázy obilnín (september a začiatok októbra) pre výrobu najlepšej kvality ryže basmati. Kaalar a Pandžáb sú podporované najväčším zavlažovacím systémom na svete, ktorý zaisťuje vodu v horúcom lete. Táto vynikajúca kvalita basmati nemôže byť pestovaná kdekoľvek inde na svete. Ryža Basmati má nižší glykemický index, tzn. menej kalórií, než bežné druhy ryže a je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná, zo všetkých ryží obsahuje najmenšie množstvo škrobov. Je lúpaná. Nelúpaná má síce viac energie ale pre niektoré kosnstitučné typy ľudí, alebo pri poruchách trávenia by mohla byť horšie stráviteľná. Vďaka tomu je vyhľadávanou potravinou u zástancov zdravej výživy, športovcov a neoddeliteľnou súčasťou redukcie váhy a diét.
- Alergény: bez alergénov
- Zloženie: Basmati ryža 100%
- Návod na použitie: 1 šálku ryže najskôr prepláchnite studenou vodou a namočte na 90 - 120 minút do vlažnej vody. Ryžu vsypte do vriacej vody a varte kým ryža neabsorbuje vodu. Potom môžeme ryžu odstaviť a nechať odstáť 10 -15 minút - potom servírujeme.
- Skladovanie: Skladujte na suchom mieste mimo dosahu priameho slnečného žiarenia.
Nutričné hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1490/356 |
Bielkoviny (g) | 9 |
Tuky (g) | 1 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | - |
Sacharidy (g) | 77 |
Z toho cukry (g) | - |
Vláknina (g) | 2 |
Soľ (g) | - |
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny |
---|---|
Hmotnosť: | 1.024 kg |
Krajina pôvodu: | Pakistan |
Zloženie: | Bez lepku, Bez laktózy, Bez pridaného cukru, Bez palmového oleja, Bez éčok, Vhodné pre vegetariánov, Vhodné pre vegánov |
VO násobek: | 5 |
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.